Invloed van het Familiesysteem op jou

Iedereen heeft biologische ouders, grootouders, betovergrootouders en ga zo maar door. Al deze mensen zijn van invloed op ons door de dingen die zij hebben meegemaakt, zowel positief alsook negatief.

Zo kunnen ernstige gebeurtenissen doorspelen in eindeloos veel e generaties daarna. Denk hierbij aan plotselinge dood, het overlijden van een kind, ernstige ziekte, verkrachting, oorlog, vervolging, dader/ slachtoffer situaties en andere traumatische gebeurtenissen. Dit gebeurt op energetisch niveau en veelal onbewust.

In het familiesysteem is het van belang dat je de juiste plaats inneemt, dit noemen we ordening. Sta je op de plek van een ander dan noemen we dit verstrikking. Bij verstrikking draag je gevoelens bij je die niet van jou zijn.
Verstikking ontstaan altijd vanuit liefde, de liefde voor de familie van herkomst. Dit is in ons allen aanwezig op een onbewust niveau. Sterker nog, zelfs als wij onze biologische familie niet kennen is er toch een verbinding en liefde voor dit systeem.

Als de verbinding goed is kan alles stromen. Is de verbinding verstoort dan zijn er gevoelens van uitsluiting waarneembaar of een gevoel van afstand binnen relaties. Verstoorde verbindingen kunnen veroorzaakt worden doordat iemand in de voorgaande generaties werd buitengesloten.  Dit buitensluiten kan ontstaan bij een heel plotselinge dood of kinderen die tijdens of vlak na de zwangerschap overlijden. Ook bij emigratie kan dit ontstaan en als laatste omdat een persoon het zogenaamde "zwarte schaap"van de familie was en werd buitengesloten.

Als iemand buiten de familie valt zal een ander,in de generatie(s) daarna, deze lege plek gaan opvullen. Dit gebeurt energetisch en op onbewust niveau maar de bijbehorende gevoelens kunnen wel waarneembaar zijn.  Er kunnen gevoelens van schuld zijn, er nooit echt bij horen, eenzaamheid of het nooit goed genoeg doen. Op de plek van een anders staan betekend ook dat je nooit volledig je eigen leven leeft, het leven stoomt niet zoals het voor jou bedoelt is.

In alle gevallen wanneer iemand iets draagt voor een ander uit het familiesysteem, is er sprake van verstrikking. DIt heeft ook altijd invloed op de persoon en diens leven. Het dragen voor anderen gebeurt vanuit liefde voor het systeem maar blokkeert de natuurlijke levensvreugde van de drager.

Binnen het familiesysteem is er tevens een geven en ontvangen welke in balans dient te zijn. Indien er disbalans is ervaar je gevoelens als plicht. Je moet voldoen om aandacht en liefde te ontvangen.  Is er balans dan ervaar je vrijheid in jezelf en in de keuzes die je maakt.

Volgens de natuurlijke wetten van het systeem dienen de ouders te geven en kinderen slechts te ontvangen. Je geeft als ouder liefde, kennis, mogelijkheden, bescherming en ook grenzen en de vrijheid zodat het kind zich kan ontplooien tot de persoon die hij/zij wenst te zijn.  Het kind zal al deze aspecten dan weer doorgeven aan de nieuwe generatie of aan de mensen in zijn leven. Zo is er  continue balans in geven en ontvangen en weer doorgeven. In veel gezinnen is er disbalans op dit gebied. Ouders komen zelf uit gezinnen waar onvoldoende liefde en aandacht kon worden gegeven. Hierdoor zijn ouders zelf ook niet in staat onvoorwaardelijk te geven aan hun kinderen.

Kinderen zijn loyaal naar de ouders en er is een onvoorwaardelijke liefde.  Dit maakt dat kinderen, onbewust disbalans bij de ouders waarnemen en dit, als het blijvend is, voor de ouder gaan dragen.  Onderdrukte gevoelens van verdriet bij de ouder kan een kind op zich nemen en zo ook met alle andere onderdrukte gevoelens van pijn, schuld, verdriet en meer.

Alles wat een ouder niet kan helen in zichzelf zal worden doorgegeven naar de volgende genratie. Jezelf helen werkt door naar je kinderen en ook naar hen die jou zijn voorgegaan.

Bij een Reading met Healing 1.5 uur neem ik waar wat er binnen het familiesysteem geheeld mag worden. Dit kunnen verstrikkingen zijn, lasten die gedragen worden voor de ander en/ of op een verkeede plek staan.  Via de healing en de energetische opstelling die ik dan doe vindt er heling plaats voor allen.  Daanraast ontvang je een oefening die je thuis mag doen omdat je daarmee op de diepe zielslaag verder zal helen.

 Via Desiree van Koningsbrugge YouTube vind je verschillende video's die via poppentje een duidelijke uitleg geven. Abonneren is gratis en maak het overzicht van alle video's makkelijker toegankelijk.

Er is geen video geplaaatst

Deel deze pagina